Otizm Tanısı ve Rehabilitasyon Merkezleri

Faydalı Bilgiler

Otizm Tanısı ve Rehabilitasyon Merkezleri

14/11/2019 19287 defa okundu

Otizm Tanısı ve Rehabilitasyon Merkezleri

OTİZM TANISI KONULDUKTAN SONRA TAKİBİ NASIL YAPILMALIDIR?

    Otizm Spektrum tanısı almış çocuklar genel olarak pek çok meslek grubunun iş birliği ile takip edilmeleri uygundur. En önemli kısım eğitsel tedavi yani Gaziantep rehabilitasyon merkezleri tarafından yapılmaktadır. Gaziantep rehabilitasyon merkezine devam eden bireyler belli süre zarfı içerisinde rehabilitasyon merkezileri nde bulunan psikologlar tarafından değerlendirilip, gözlemlendikten sonra ve klinik değerlendirmesi Gaziantep rehabilitasyon merkezi eğitimcileri ile paylaşılmalıdır.  Çocuk psikoloğu da bu konu ile ilgilenmektedir. Çocuk psikoloğunun görevi hem gidişatı değerlendirilip, klinik olarak sorunlu alanları tespit edip müdahele etmek, görüşlerini çocuğu takip eden rehabilitasyon merkezi eğitimcileri ile paylaşmak, hem de otizm dışı eklenen psikolojik sorunları tanımlamak ve onlar için de gerekirse başka tedaviler oluşturmaktır.

 

       Otizmli bireylerde çok sık başka psikiyatrik ve davranışsal sorunlar görülmektedir. Uyku, beslenme sorunları, tuvalet eğitimi, öfke patlamaları, hiperaktivite, depresyon, kaygılar, fobiler, tikler sıktır. Bu problemlerin tedavisi otizme oranla daha kolay olup, psikolog yardımdan yaralanabilirler, bu problemlerin çözümü otizm tanısı almış çocukların yaşam kalitesini artırır ayrıca gaziantep rehabilitasyon merkezleri nde aldıkları eğitim süreçlerine yarar sağlar.Bu sebeplerden dolayı çocuk psikiyatrları Gaziantep rehabilitasyon merkezi ne gönderdikleri her olgunun takip sorumluluğunu üstlenmeli,  özel eğitim programı ve gaziantep dil konuşma terapisine devam eden olguların psikolog ve tıbbı bakımını yürütmelidirler. Rehabilitasyon merkezi nde Özel eğitime devam eden aileler de çocuk psikiyatrisindeki rutin muayenelerini ihmal etmemeleri gerekmektedir.

 

     Birleşim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezimizde bulunan psikologlarımız öğrencilerimizi belirli aralıklarla gözlemlemekte eğitim koordinatörümüz ve özel eğitim öğretmenlerimiz ile programları düzenli olarak takip edilmektedir.

 

     Daha ayrıntılı bilgi almak için Birleşim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret edebilirsiniz.

Son Yazılar

Arama